Dollhouse Amatőr Bajnokság 2017

február 9. 09:21 Petra
Időpont: 2017.05.20
Helyszín: Kő Café – Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ (1105 Budapest, Előd u. 1.)
Szervező: Dollhouse Poledance & Polefitness, Aerial Skills Stúdiók

Örömmel hívjuk meg a Dollhouse hagyományos tavaszi amatőr versenyére azokat, akik:

- szívesen összeállítanak egy kis koreográfiát, és elég merészek ahhoz, hogy megmutassák produkciójukat a rúdon vagy a kedvenc légtornász eszközükön

- szeretnének elbüszkélkedni a családjuknak, barátaiknak rúdtánc és légtorna- tudományukkal

- szeretnének egy kis verseny rutint szerezni, kipróbálni a versennyel járó stresszt, lámpalázat, hogy az év többi bajnokságán vagy a későbbi profi mezőnyben már magabiztosan léphessenek színpadra

- már régóta tervezgetnek magukban egy show-t, de még nem találták ki, hol is mutathatnák be közönség előtt!

Kategóriák, melyekben a nevezéseket várjuk (zárójelben a nevezési díjakkal) – nevezés leadásakor a megfelelő rész aláhúzandó!

 1. Rúdtánc – rúdfitness:
  1. Felnőtt női egyéni – kezdő (1-2. szintig) – (8.000 Ft)
  2. Felnőtt női egyéni – középhaladó (3.szint) – (8.000 Ft)
  3. Felnőtt női egyéni – haladó (4-5. szintig) – (8.000 Ft)
  4. Gyermek – minden szint összevonva – (8.000 Ft)
  5. Junior – minden szint összevonva – (8.000 Ft)
  6. Duó összevont – (12.000 Ft/páros)
 1. Légtorna:
  1. Aerial Hoop (karika) női egyéni – (8.000 Ft)
  2. Aerial Tissue (silk, selyem) női egyéni – (8.000 Ft)
  3. Aerial Hammock (függőágy) női egyéni – (8.000 Ft)
  4. Gyermek Hoop, Tissue, Hammock – (8.000 Ft)
  5. Junior Hoop, Tissue, Hammock – (8000 Ft)
  6. Duó Hoop, Tissue, Hammock – (12.000 Ft/páros)
  7. Gyermek duo hoop, tissue, hammock – (12.000 Ft/páros)
  8. Junior duo hoop, tissue, hammock – (12.000 Ft/páros)

 

A kategóriák min. 3 fő jelentkezése esetén indulnak, ha ennél kevesebben jelentkeznek, akkor az adott kategória törlésre vagy összevonásra kerül.

A versenyre magyar állampolgárok jelentkezhetnek, más iskolák tanítványait is szeretettel várjuk.

Amatőr verseny, így nem indulhatnak olyan versenyzők, akik már más profi versenyen elindultak, akik korábbi amatőr versenyen 1. helyezést értek el, illetve akik rúdtánc / légtorna trénerként dolgoznak.

Gyermek kategória: a verseny napján betöltött minimum 6, maximum 13 éves kor. Junior kategória: a verseny napján betöltött minimum 14, maximum 17 éves kor.

Duók esetében az idősebb versenyző életkora meghatározó a kategória kiválasztásakor.

Elnyerhető helyezések, díjak:

Kategóriánként I., II., III. helyezés valamint az alábbi különdíjak:

- Rúdtánc Egyéni Közönség Kedvenc

- Rúdtánc Duó Közönség Kedvenc

- Légtorna Közönség Kedvenc

- Rúdtánc Egyéni Amatőr Abszolút Bajnok

- Légtorna Egyéni Amatőr Abszolút Bajnok

A helyezéseket a zsűri által adott pontszámok döntik el. A Közönség kedvenc díjat a nézők szavazatai alapján ítéljük oda.

Az Amatőr Abszolút Bajnok címet az összesítésben legtöbb pontot szerző versenyző nyeri el.

A pontozás szempontjai:

- az adott rekvizitre jellemző trükkök és kombinációk precíz, gördülékeny kivitelezése

- hajlékonyság, erő, dinamika egyaránt döntő

- tánc-vagy fitneszelemek, a koreográfiának megfelelően

- előadásmód

Egyéb fontos tudnivalók:

- A versenyprogramnak egy zeneszámnyi hosszúságúnak kell lenni, minimum 2:30 másodperc, maximum 4 perc időtartamban. A zene összeállítható több műből is, de ugyanazt a zenét több versenyző nem használhatja. A leadott CD-n fel kell tüntetni a versenyző teljes nevét, kategóriáját, a zene pontos címét és előadóját. A CD-ket csak és kizárólag tokban tudjuk elfogadni. A felhasználási jogot a nevezési elsőbbség biztosítja (a komplett jelentkezési anyag egy időben történő leadásakor és a részvételi díj megfizetésekor).

- Jelmez: attraktív, de nem balesetveszélyes, beleértve a légtorna rekvizitek épségét is! A jelmez levehető, de a Dollhouse versenyein megszokott minimális öltözet elvárás. Tanga bugyik, fél tangák, átlátszó ruházat, ami felfedi a mell-, fenék- vagy ágyékrészt, meztelenség, bokánál feljebb érő csizmák viselése szigorúan tilos!

- Eszközök, kiegészítők: Dekorációs kiegészítők megengedettek, pl.: öv, csat, ékszer, stb. Színpadi kellékek használata megengedett, habár szexuális töltetű arckifejezés vagy gesztusok alkalmazása szigorúan tilos! Egyéb eszközök a versenyszám időtartamának 30%-ban használhatók.

- Tissue és Hammock versenyszámoknál a cipő, lábbeli használata szigorúan tilos, ill. minden olyan kiegészítő – akár a verseny ruha részeként is – amely a tissue és a hammock anyagát károsíthatja.

- Légtorna kategóriában a forgószem használata megengedett.

- Saját karika hozható, azonban a karika hevederhez való magassági rögzítési pontja fix, azon nem áll módunkban változtatni! Egyéb légtorna eszköz és saját rúd használata nem megengedett.

- Egy versenyző több kategóriában is nevezhet, de kizárólag a tudásszintjének megfelelő (szintvizsgával igazolt) mezőnyben.

- A versenyzőknek 3 hónapnál nem régebbi háziorvosi vagy sportorvosi igazolást kell hozniuk, amely tanúsítja, hogy alkalmas a jelentkező a versenyen való részvételre.

A rudak

A rudak 4,2cm átmérővel rendelkeznek. Anyaguk réz vagy rozsdamentes acél. Magasságuk minimum 3,5 m, maximum 4 m. A két rúd közötti távolság 2 m.

- Egyéni kategóriában a forgó rúd elhelyezkedése a rendezői jobboldalon, balra tőle pedig a statikus rúd.

- Duó kategóriában választható: 2db fix rúd vagy egy fix (rendezői bal oldal) és egy forgó (rendezői jobb oldal). A választást a nevezéssel együtt le kell adni.

A Dollhouse Amatőr Rúdtánc és Légtorna Bajnokságra jelentkezni az alábbiak szerint lehetséges:

 • Videó nevezés szükséges: csak a versenyző szerepelhet rajta (duó esetében a duó tagjai), jó minőségű, fix és forgó rúd illetve vagy a jelentkezés kategóriájának megfelelő légtorna eszköz használata és talajösszekötés elvárt, 1:30-2:30 közötti időtartam, vágatlan.
 • Jelentkezési szándék jelzése e-mailben: petra@dollhouse.hu
 • Jelentkezési lap (a versenykategória pontos megnevezésével), a bemutatkozó szöveg (elektronikusan), a videó nevezés nyilvános Youtube linkje, és a választott zene (CD-re kiírva és elektronikus formában is) és az érvényes orvosi igazolás eljuttatása a Szent István körútra
 • A regisztrációs díj megfizetése személyesen az alábbi címre: 1055 Budapest, Szent István krt. 17. IV/7. Dollhouse Stúdió.

A jelentkezési lap és regisztrációs díj megfizetésének határideje: 2017. március 6.

A jelentkezési lap letölthető: itt!

Hiányos jelentkezési anyagot nem áll módunkban elfogadni, amennyiben a fenti határidőig nem érkezik meg a nevezési díj, a CD és a bemutatkozó szöveg és az orvosi igazolás a Szent István körúti Stúdióba, úgy a versenyző automatikusan kizárásra kerül a versenyből!

Azok a versenyzők, akik a jelentkezési határidő után úgy döntenek, hogy elállnak a versenyzéstől, de ezt nem jelzik ezt a szervezők felé a verseny kezdete előtt minimum 72 órával, azok örökös kizárásban részesülnek a Dollhouse által szervezett összes verseny alól. Ez alól csak orvosi igazolás esetén áll módunkban eltekinteni.  Lemondás esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy a videó nevezés alapján más kategóriába átsorolja a versenyzőt, erről természetesen az érintetteknek tájékoztatást küldünk.

Felvilágosítás, információkérés esetén a szervező az alábbi elérhetőségeken áll szíves rendelkezésre: petra@dollhouse.hu

Sikeres felkészülést kívánunk!