European Pole Sport Globe 2017

február 9. 09:24 Petra
Időpont: 2017.05.20

Helyszín: Kő Café – Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ (1105 Budapest, Előd u. 1.)
Szervező: Dollhouse Poledance & Polefitness, Aerial Skills Studiók

Örömmel hívjuk meg a Dollhouse hagyományos tavaszi versenyére azokat, akik nemzetközi versenyekre készülve a rúdtánc legmagasabb csúcsaira törnek.

Szeretettel várunk minden olyan jelentkezőt, aki szeretné megmérettetni magát egy igazán komoly mezőnyben, az ország legfelkészültebb rúdtáncosai között.

Van egy kész koreográfiád, amit nem csak egyszer szeretnél színpadra vinni? Ezen a versenyen bemutathatod, akár art, akár sportversenyre készült, kötelező elem és ruhamegkötés nélkül, felszabadultan!

Kategóriák, melyekben a nevezéseket várjuk (zárójelben a nevezési díjakkal) – nevezés leadásakor a megfelelő rész aláhúzandó!

  1. Felnőtt női egyéni (10.000 Ft)
  2. Felnőtt férfi egyéni (10.000 Ft)
  3. Felnőtt Duó (16.000 Ft/páros)
  4. Junior egyéni (10.000 Ft)
  5. Gyermek egyéni (10.000 Ft)
  6. Gyermek & Junior Duó (16.000 Ft/páros)

A kategóriák min. 3 fő jelentkezése esetén indulnak, ha ennél kevesebben jelentkeznek, akkor az adott kategória törlésre vagy összevonásra kerül.

A versenyre az Európai Unió állampolgárai jelentkezhetnek, más iskolák tanítványait is szeretettel várjuk.

Gyermek kategória: a verseny napján betöltött minimum 6, maximum 13 éves kor. Junior kategória: a verseny napján betöltött minimum 14, maximum 17 éves kor.

Duók esetében az idősebb versenyző életkora meghatározó a kategória kiválasztásakor.

Elnyerhető helyezések, díjak:

Kategóriánként I., II., III. helyezés valamint az alábbi különdíjak:

- legjobb koreográfia

- legjobb rudas trükkök (technikai különdíj)

- legjobb előadás (művészeti kivitel különdíj)

A helyezéseket a zsűri által adott pontszámok döntik el, a legjobb koreográfia különdíjat szubjektív megítélés alapján, a technikai és a kiviteli különdíjat a vonatkozó pontszámok alapján ítéli oda a zsűri.

A pontozás szempontjai, kötelező elemek a koreográfiaépítésben

Egyéni kritériumok:

- 3 erőelem min. 2 mp-ig kitartva

- 3 hajlékonysági elem

- 1 forgás fix rúdon

- 1 dinamikus kombináció

- 1 zuhanás

- min. 2 akrobatikus talaj elem VAGY min. 10 mp tánc

- min. 2 féle mászás / 'felfelé haladás'

- min. egyszer mindkét rúd tetejéig mászni

- kb. egyenlő arányban használni mindkét rudat, talajmunka  max.az előadás 20%

Duó kritériumok:

- mindkét fél legyen tartó min. egyszer

- 1 páros talaj akrobatika elem

- 2 szinkron talaj trükk VAGY 10 mp szinkron tánc

- 2 páros trükk kombináció (min. 2 páros trükk összekötése talaj érintése nélkül, ebből 2 db)

- min. 15 mp szinkronsor azonos vagy 2 külön rúdon

- min. egyszer mindkét rúd tetejéig mászni

- kb. egyenlő arányban használni mindkét rudat, talajmunka  max.az előadás 20%

Egyéb fontos tudnivalók:

- A versenyprogramnak egy zeneszámnyi hosszúságúnak kell lenni, minimum 2:30 másodperc, maximum 4 perc időtartamban. A zene összeállítható több műből is, de ugyanazt a zenét több versenyző nem használhatja. A leadott CD-n fel kell tüntetni a versenyző teljes nevét, kategóriáját, a zene pontos címét és előadóját. A CD-ket csak és kizárólag tokban tudjuk elfogadni. A felhasználási jogot a nevezési elsőbbség biztosítja (a komplett jelentkezési anyag egy időben történő leadásakor és a részvételi díj megfizetésekor).

- Jelmez: attraktív, de nem balesetveszélyes, beleértve a rudak, valamint a színpad és annak tartozékainak épségét is! A jelmez levehető, de a Dollhouse versenyein megszokott minimális öltözet elvárás. Tanga bugyik, fél tangák, átlátszó ruházat, ami felfedi a mell-, fenék- vagy ágyékrészt, meztelenség, bokánál feljebb érő csizmák viselése szigorúan tilos!

- Eszközök, kiegészítők: Dekorációs kiegészítők megengedettek, pl.: öv, csat, ékszer, stb. Színpadi kellékek használata megengedett, habár szexuális töltetű arckifejezés vagy gesztusok alkalmazása szigorúan tilos!

- Saját eszköz nem hozható, kizárólag a szervezők által biztosított rudak használhatóak.

- Egy versenyző több kategóriában is nevezhet.

- A versenyzőknek 3 hónapnál nem régebbi háziorvosi vagy sportorvosi igazolást kell hozniuk, amely tanúsítja, hogy alkalmas a jelentkező a versenyen való részvételre.

A rudak

A rudak 4,2cm átmérővel rendelkeznek. Anyaguk réz vagy rozsdamentes acél. Magasságuk minimum 3,5 m, maximum 4 m. A két rúd közötti távolság 2 m.

- Egyéni kategóriában a forgó rúd elhelyezkedése a rendezői jobboldalon, balra tőle pedig a statikus rúd.

- Duó kategóriában választható: 2db fix rúd vagy egy fix (rendezői bal oldal) és egy forgó (rendezői jobb oldal). A választást a nevezéssel együtt le kell adni.

A European Pole Sport Globe 2017. versenyre jelentkezni az alábbiak szerint lehetséges:

  • Videó nevezés szükséges: csak a versenyző szerepelhet rajta (duó esetében a duó tagjai), jó minőségű, fix és forgó rúd  használata és talajösszekötés elvárt, 1:30-2:30 közötti időtartam, vágatlan.
  • Jelentkezési szándék jelzése e-mailben: petra@dollhouse.hu
  • Jelentkezési lap (a versenykategória pontos megnevezésével), a bemutatkozó szöveg (elektronikusan), a videó nevezés nyilvános Youtube linkje, és a választott zene (CD-re kiírva és elektronikus formában is) és az érvényes orvosi igazolás eljuttatása a Szent István körútra
  • A regisztrációs díj megfizetése személyesen az alábbi címre: 1055 Budapest, Szent István krt. 17. IV/7. Dollhouse Stúdió.

A jelentkezési lap és regisztrációs díj megfizetésének határideje: 2017. március 6.

A jelentkezési lap letölthető: itt!

Hiányos jelentkezési anyagot nem áll módunkban elfogadni, amennyiben a fenti határidőig nem érkezik meg a nevezési díj, a CD és a bemutatkozó szöveg és az orvosi igazolás a Szent István körúti Stúdióba, úgy a versenyző automatikusan kizárásra kerül a versenyből!

Azok a versenyzők, akik a jelentkezési határidő után úgy döntenek, hogy elállnak a versenyzéstől, de ezt nem jelzik ezt a szervezők felé a verseny kezdete előtt minimum 72 órával, azok örökös kizárásban részesülnek a Dollhouse által szervezett összes verseny alól. Ez alól csak orvosi igazolás esetén áll módunkban eltekinteni.  Lemondás esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre.

Felvilágosítás, információkérés esetén a szervező az alábbi elérhetőségeken áll szíves rendelkezésre: petra@dollhouse.hu

Sikeres felkészülést kívánunk!

Szervezőbizottság